Cosy Colors blog artikel kleuradvies coaching stijl
21 February - Grazinka

Workshop kleur voor Comme Ca winkels België

Onlangs had ik een heel leuke ervaring bij het geven van een interactieve lezing/workshop over kleur. Het verkoopsteam van de Comme Ca-winkels kreeg de zomercollectie 2023 gepresenteerd en daarna volgde een workshop kleur.  Tijdens mijn kleuradvies kom je meer te weten over de verschillende kleurtypes en de toepassing ervan.  Heb je eerder een warme of een koele ondertoon ? Ben je een lente-, zomer-, winter- of herfsttype ? En welke kleuren moeten zo’n types dragen ?  Iedereen mag alle kleuren dragen maar niet alle tinten.  Ik hou niet zo van mensen in een vakje te plaatsen maar ga steeds iets verder kijken.  Misschien heb je wel een zogenaamde flow met een ander seizoen.  Dit maakt het zo boeiend. De prachtige collectie van Comme Ca was zo kleurrijk dat er voor elk seizoenstype wel een outfit voor handen was. Warme, koele, lichte, gedempte, felle, diepe en gemengde kleuren.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een leuke incentive om uw werknemers en/of klanten eens extra te verwennen ?  Bij Cosy Colors kan je terecht voor een aantal leuke workshops of teambuildings alsook interactieve lezing.  Contacteer mij vrijblijvend voor de mogelijkheden en ik werk graag met jullie een  workshop uit op maat en neem jullie mee in de wereld van de krachtige kleuren.

17 January - Grazinka

DOPAMINE DRESSING : de trend van 2023 ?

Dopa watte ??

Dopamine dressing houdt in dat je je kleedt op een manier waarvan je blij wordt en waarin je je goed voelt.  Het leven is wat je ervan maakt en een goede outfit kan daarbij helpen.  Zorg dat je uiterlijke kenmerken in balans zijn met je innerlijke kenmerken (karakter).  Dit ben jij !

Een kledingkast vol optimisme en kleur, colour blocking looks,….Het is de grootste trend van dit jaar en we verwachten dat deze een blijver is.

Hoe dat komt ?  Wel, door een felle kleur te dragen, zou je je zelfverzekerder voelen.  En wie zelfverzekerder is, voelt zich vaak ook gelukkiger.  Zo werd de catchy naam dopamine dressing geboren.  Dress for success ?  Ik zeg resoluut dress for happiness !

Ga eens voor een onverwachte kleurcombinatie, bijvoorbeeld groen en  roze, geel en paars of oranje met blauw.  Is dit te gek voor jou, ga dan voor accessoires in snoepkleurtjes of een t-shirt met feelgoodslogan.  Of geef je dagelijkse jeans een boost met een felgekleurde blazer.

We weten natuurlijk al langer dat kleren veel meer zijn dan alleen maar stukken stof waarmee we ons bedekken.  Ga zelf aan de slag met deze trend en denk na over welke kleding voor jou positieve gevoelens oproept.  Jouw outfit is jouw keuze.  Je zult kleuren uitkiezen die je gevoelens, persoonlijkheid en individualiteit weergeven.  Je bent een diamant !

Iedereen mag alle kleuren dragen maar niet alle tinten.  Boek je een workshop kleur of een persoonlijke kleurenanalyse ?  Samen met jou gaan we op zoek welke tinten jouw gelaat doen stralen.

Eerst in de mode, dan in het interieur.  Bij colour blocking gaan we niet meer voor de veilige weg met beiges en crèmes gecombineerd met 1 accentkleur.  Nee, in plaats daarvan combineren we contrasterende kleuren.  Een beetje lef moet je inderdaad wel hebben wil je deze trend goed doorvoeren in huis.  Maar je kunt ook nog voorzichtiger beginnen en uitproberen door middel van ‘mini colour blocking’ : in plaats van grote kleurvakken kies je voor kleine colourblocks: bijvoorbeeld door een grote hoeveelheid felgekleurde kussens te combineren op je bank, een set van een aantal verschillend gekleurde poefjes of eetkamerstoelen door elkaar heen te gebruiken, verschillende felgekleurde vazen of kaarsen te combineren, ….

En wil je echt voor veilig gaan, maar spreekt deze trend je wel aan, probeer het dan eerst uit in een ruimte waar je niet zo vaak komt, zoals het het toilet of de hall.

Dus trend of geen trend, doe waar jij gelukkig van wordt en dat wat jou doet glimlachten.  Het belangrijkste is, dat jij je huis zo inricht dat jij je er goed bij voelt !

4 December - Grazinka

Viva Magenta, kleur van het jaar 2023 !

De kleur van 2023 luidt Viva Magenta.  Pantone suggereert dat de kleur zowel ‘krachtig als empowering’ is en afstamt van de rode familie.  Het is ‘een pulserende kleur waarvan de uitbundigheid optimisme en vreugde bevordert’.  Eerlijk is eerlijk : daar kunnen we allemaal wel wat meer van gebruiken.  Hoewel de kleur verbonden is met karmozijnrood en rood, moge het duidelijk zijn dat Viva Magenta ook lijkt op de fuchsia-rozetint van dit jaar.  Toch is het geen roze, maar zit het wel in hetzelfde kleurenpalet. Een genuanceerde rode toon die een balans tussen warm en koel presenteert.  Assertief, maar niet agressief.  Het is een karmijnrood dat niet stoutmoedig domineert, maar eerder als een ‘vuist in een fluwelen handschoen’ is.  Viva Magenta straalt dynamiek uit en is een transformerende rode tint die in staat is om een positievere toekomst te creëren.  Benieuwd of dit kleur ook straalt bij jouw gelaat, boek vlug een persoonlijke kleurenanalyse.  Samen kijken we naar de reactie en impact van het kleur op jouw gelaat.

3 November - Grazinka

Het rustgevende bos op een stille zondagochtend

WoodWick kaars medium trilogy cozy cabin kopen ?

Stel je voor, na een lange dag kom je thuis, ploft op de bank en steekt de kaarsen aan voor wat extra gezelligheid.  Wie wil er dan niet een heerlijk, huiselijke geur ruiken zodra de kaarsen aan het branden zijn?  Geniet van een trilogy van de geuren Evening Bonfire, Oudwood en Wood Smoke.  De houten lont geeft een rustgevend knisperend geluid, alsof de haard aanstaat.  Time to relax.  Met deze kaars geniet je ongeveer 60 branduren van een heerlijk geurende kaars, die alle zintuigen prikkelt.  Deze kaars bevat 3 geuren die je stuk voor stuk kunt ruiken, maar zich ook heerlijk mengen.

De geuren zijn :

Evening Bonfire : uitnodigende geur van bossen die herinneringen naar boven brengen van koele nachten rond een smeulend open vuur met je beste vrienden.

Oudwood : geuren van verleidelijke amber en aromatisch oudhout versmolten met romige vanille an ondertonen van gerookte wierook.

Wood Smoke : de verwarmende geuren van ceder en gloeiende kolen, die doen denken aan een knapperd vuur

29 September - Grazinka

Denk jij dat grijs saai is ?

Nu we met oorlog en een energiecrisis geconfronteerd worden, trekken veel merken een veilige kaart. Grijs is weer in en je kan het vooral heel gemakkelijk combineren met andere kleuren en tinten. Net daarom raakt grijs verlost van dat duffe imago.  Omdat het zo dankbaar is om te dragen met iets anders, je kan het opsmukken met een roze rolkraag of met een oranje pasmantel of net met harde kleuren.

8 September - cosy-wp

Een strohoed als accessoire op zonovergoten dagen

Een strohoed is nuttig en stijlvol tegelijk. Enkele tips:

  • Durf te gaan voor een opvallend detail wat je kan toevoegen aan je hoed.
  • Stem bij het dragen van een hoed ook steeds je juwelen hierop af.
  • Vergeet ook niet je zonnebril mee te nemen in het geheel.
  • Hou met een oversized hoed de rest van je outfit eenvouding.
  • Vergeet je kapsel niet aan te passen. Een lage dot of je haren los is altijd mooi.
  • Ook met accessoires creëer je een bepaalde stijl.
  • Hou het hoofd steeds koel en laat de rest knallen.
Cosy Colors Workshops groep individuele coaching kleur Wortegem Petegem
8 September - cosy-wp

Wat is jouw stijl?

Het begrip stijl is voor meerdere interpretaties vatbaar. Stijl wil niets zeggen over eventuele schoonheid. Stijl is het creëren van een eigen manier van kleden. Het is een combinatie van verschillende elementen. Iedereen heeft een unieke stijl want niemand draagt precies dezelfde combinaties. Ken jij jezelf goed genoeg om te spelen met jouw stijl(en)? Of wil je meer weten over een workshop Stijladvies? Klik dan hier.

Cosy Colors Workshops groep individuele coaching kleur Wortegem Petegem